Imperaatori salong on eritellimusel Tallinn- Moskva rongi koosseisu haagitav erivagun neile, kes soovivad pikal reisil privaatsust, suuremat luksust või mõlemat. Reisijate käsutuses on kolm kupeed, duširuum ja nõupidamisteruum, mis sobib ka peo pidamiseks. Loomulikult saab reisijaile osaks eriteenindus, selle eest hoolitsevad kaks reisisaatjat ja nautida saab toite erimenüüst. Sellisesse kohta ei satu iga päev ja pildistamine tundub lausa privileegina. Seega just seda tüüpi töö, mida ma teen hea meelega- pagana raske ja väsitav, aga põnev ja arendav.
Minu ülesanne oli jäädvustada Imperaatori Salongi võimalused. Kuna asjaolude tõttu töötasin ilma assistendita ja klient oli nõudlik, siis pildistamispäeva iga minut ja sekund oli arvel ja käed-jalad tööd täis. See peaks ka selgitama, miks ma kahjutundega praegu vaatan, et kaadritagust ja making of materjali ei tekkinud, lihtsalt polnud aega.

Meigi ja soengud tegi Pirge Markus.

1004_20130909
 
Hommikune vaatepilt depoos oli julgustav, võtsime seda kui head ennet ja asusime tööle teadmisega, et kõik on korras.

 

1454_20130909-2
 
Ühes kupeedest on mugavuse hindajaile ka täismõõdus voodi.

1569_20130909-2
 
Stjuardesside riietus rõhutab asjaolu, et tegemist on luksusteenusega. Teeklaasid on vanad head metallraamis ja sangaga.

1072_20130909-2
 
Vaguni ühes otsas on nõupidamisteruum…
 

1346_20130909-2
 
… mis sobib ka väiksemale seltskonnale pidude pidamiseks. Selliste piltide tegemise keerukus peitub tehnilistes nüanssides ja pildilolijate meeleolu ülevalhoidmises, aga mitte ainult. Hoogsa meeleoluga piltide juures on praagiprotsent üpris suur, sest suhteliselt keeruline on käituda sundimatult ja samaaegselt selles välkude möllus mitte pilgutada silmi. Pildistatud niiöelda ühes tükis, ei ole pilditöötlusprogrammis kokku tõstetud. Oli lõbus ja tordiküünalde arv oli piiratud, mis tähendas, et pildid tuli saada kiiresti.

 

1521_20130909-2

 

1606_20130909-2
 
Helesinine nagu tuntud laulus.

Tehnilisest poolest ka. Minu käekiri on tehnilise poole pealt üpris lihtne ja kalleid valguse suunamise abivahendeid kasutan ma harva. Valguse andsid Bowens Gemini stuudiovälgud, osadel piltidel aku pealt, osadel seinakontaktist kombineerituna Canoni väikeste välkude ja päevavalgusega. Softbokse seekord ei kasutanud, piiratud ruumi tõttu tuli sees tehtud piltidel valgust peegeldada erinevatelt pindadelt, mis on üks mu lemmikvõtetest. Elinchrom Skyport raadiopäästikud (mis läbi seina eriti hästi ei võta), Canoni objektiivid ja EOS 6D.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sisesta vastus numbrina ja vajuta \"Submit\" * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*