Fotograafi amet ei ole muretu kulgemine ühelt glamuurselt pildistamiselt teisele. Ka reklaamfoto pildistamine ei tähenda üldjuhul pillerkaari silmipimestavalt säravate modellidega, vaid see on vägagi kahe jalaga maa peal seisev ja ajagraafikule allutatud protseduur. Kui lubate, et avaldan teile ühe saladuse, siis glamuuri tegelikult olemas ei olegi, see on illusioon. Ja ausalt öeldes meeldibki nii mulle rohkem.

Saan üpris tihti töid, mida mõned võib-olla põlgaksid igavaks, aga mina naudin. Üpris tihti tuleb ette seda, et kliendil on igati asjalik ja kvaliteetne, ent tagasihoidliku välimusega toode, millele tuleb niiöelda „elu sisse pildistada” ehk muuta see visuaalselt atraktiivseks. Kusjuures siin tuleb pidada pildistamisel-töötlemisel piiri, sest säilitada tuleb toote äratuntavus ja tekkida ei tohi muljet, et kujutis on loodud arvutis. See oleks juba petmine, mille klient pilti ja toodet kõrvutades hetkega läbi hammustab. Umbes nagu keskealine daam, kes CV-le barbilikult siledakstöödeldud portreefoto lisab. Tootefoto pildistamiseks on vaja väga palju kannatlikkust ja kuna asjad ei kõnele, siis suhtlemist on sellise töö juures palju vähem, kui näiteks portreefotosessioonil. On vaja vaadata, mõelda, muuta mõnd detaili, pildistada, uurida tulemust, mõelda, muuta midagi ja jälle pildistada. Olen nokitseja tüüpi ja seepärast selline samm-sammult tulemuse poole liikumine mulle meeldib.

Enamik tooteid, mis ei ole teismelisele tarbijale suunatud või luksuskaubad, kuuluvadki efektiivsete, aga mitteefektsete kategooriasse ja siin on klassikaline näide- ventilatsiooniseadmed. Läigivad kenasti, aga nende välimus on allutatud funktsionaalsusele. Kuna tegemist oli pikaajalise kliendiga, kes minu tööd usaldab, oli pildistamisülesanne lihtne ja napisõnaline- pildistada erinevat tüüpi mürasummutitest reklaamfoto erialaajakirja.

1109_20140417
Nagu näha, toimus pildistamine kliendi pool. Kasutada oli hea kõrge ruum, fotonurk sai üles seatud kohapealseid materjale ja vahendeid kasutades. Vihmavarje tootefoto tegemisel üldjuhul ei kasutata, seekord sai tehtud erand, sest tooted pole peegelpinnaga, pealegi on vihmavarje mugavam transportida.

Sellise pildistamise juures on suur osa järeltöötlusel. Asjad on reaalses elus harva ideaalsed, transpordi käigus on neile tekkinud mõni kriim või sõrmejälg. Kuigi antud juhul need toote kvaliteeti ega toimimist vähemalgi määral ei mõjuta, aga nii on kombeks, et sellised defektid tuleb arvutis kaotada. Nagu eelpool mainisin, on eesmärgiks säilitada kontakt reaalsusega ja kindlasti mitte töötlusega liialdada. Alati on hea mõte näha natuke rohkem vaeva võttel ja pildistada nii hästi kui võimalik, see säästab tublisti arvutis nokitsemise vaeva.

reklaamikavandid
Mõned kliendile väljapakutud variandid. Küljendas Aive Meos Valge.org OÜ-st.

1013_20140603-4
Lõpptulemus faili ja trükisena.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*