Euroopa Liidu riikide peaministrite grupipildi tegemine, see on ju lihtne. Tuled kohale fotograafide pooli (ehk aiaga piiratud alasse, mis pilditegemiseks mõeldud), trügid veidi, et leida endale võimalikult hea koht ja vajutad päästikut. Aga et sünniks ametlik ehk pildilolijaile jagatav foto (see siin) ja oma pildi saaksid ka ülejäänud poolis olijad, on vaja veidi rohkem pingutada.Õigupoolest ikka palju rohkem, selle pildi taustajõududeks on liialdamata 10 või isegi 15 inimest ja et kõik kokku kõlaks, kulus mitme tööpäeva jagu töötunde. Nii et ma ennast õigupoolest selle pildi autoriks ei saagi pidada, puhas meeskonnatöö.
See on hea tunne, kui tead, et sina ja meeskond, mille liige sa oled, on teinud kõik, mis õnnestumiseks vaja. Ruumi on küll natuke liiga vähe ja parema pildi saamiseks peaksid olema natuke kaugemal poodiumist, aga antud oludes oli see maksimaalne, mis võimalik saavutada. Ronid treppredeli kõige kõrgemale astmele ja sinu ees on 30 inimest, kelle töö on juhtida riiki ja kes ei salli kamandamist. Sinu poole nad ei vaata. Lehvitad ja lausud mõned sõnad, mis loodetavasti toovad pilgud sinule.Tuul võiks olla vaiksem, aga tead, et viimasel hetkel appitulnud üks korraldajaist turvab statiivi koos selle otsas õõtsuva stuudiovälguga ja teise käega hoiab treppredelit ümber kukkumast, sel hetkel on redelile roninud juba ka teisi. Ütled ühe kohmaka nalja ja on see siis ilusast ilmast või millest, aga see mõjub. Droon, mis liig kaua on pildiolijate tähelepanu püüdnud, lahkub. Kõik läheb paika ja sul on kolm sekundit.
Rohkem polegi vaja.
Kasutatud tehnika: Canon EOS 5DMk3, Canon EF 24-70mm F2.8L II USM, Quadralite Atlas TTL600 läbi 120 cm valge vihmavarju.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*