Veidi enne sügise algust tuli vaikselt (ja minu jaoks, kes ma olin juba uute töödega hõivatud, ka ootamatult) välja kokaraamat, mille kallal me kohvik Sesoon peakokk Maia Smõslovaga juba eelmisest sügisest saadik töötasime. “Värvid toidus”, saadaval hästivarustatud raamatupoodides:). Mina oleks rohkem lärmi tahtnud selle asja ümber (ikkagi esimene kokaraamat, kus on 100-protsendiliselt ainult minu pildid!), aga vaikselt ilmumine oli põhiautori soov. Tasa sõuad, kaugele jõuad, nagu ütleb vanasõna.

Soov oli eristuda raamatulettidel domineerivast kokandusliteratuurist ja seepärast sai visuaalis valitud rõhutatult minimalistlik stiil, pole uhkeid aksessuaare ega taustu, erilist stilistikat, kõik on lihtne ja sirgjooneline. Lihtsaid pilte on väga raske teha ja mind vaevas pikalt kahtlus, kas esiteks sellest üldse midagi välja tuleb ja teiseks, kas neid pilte on ka huvitav vaadata. Aga valmis ta sai ja kuigi ma olen oma töö suhtes tavapäraselt kriitiline ja näen ka praegu, mida oleks pidanud teisiti ja paremini tegema, on ikkagi hea tunne.

Toidud ei ole pildistatud stuudios, vaid otse valmistamiskohas, Sesooni köögi kõrvalruumis, kuhu need Maia ja tema professionaalse meeskonna käe alt 5-minutilise intervalliga saabusid. Kuigi olen Maiaga koos enne töötanud ja tema efektiivse tööstiiliga (teisiti ei saagi, kui on saalitäis näljast veidi pahuraid kliente ootamas) tuttav, oli alguses paras väljakutse sellise tempoga kaasa minna. Seepärast olin esimestel pildistamistel üpris vakka, polnud lihtsalt aega õiendada. Võib-olla oligi nii hea, ei olnud liigset vaidlemist ega arutlemist, mille käigus võib toit ära jahtuda. Ja mis mulle selle raamatu tegemise protsessis kõige rohkem meeldis, oli see, et kuigi lõpus läks kiireks ja pealetulnud ööde tõttu ei jõudnud ma kaanekujundust ise teha, on kõik need pildid tehtud, valitud ja töödeldud uneaega ohverdamata. Profivärk:).

Ja olgu mainitud, et kõik toidud piltidel on “päris” ja 100% söödavad, nahka nad lõpuks kõik ka pisteti:).
Raamatuga on nüüd ots lahti tehtud, plaane on veel, oleks ainult maailmas rohkem aega toiduga tegelemiseks!
 

 

1005_20140923

1008_20140923

1010_20140923

1015_20140923

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Sisesta vastus numbrina ja vajuta \"Submit\" * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

*