Mustvalge väljakutse on Facebookis fotograafide ja fotohuviliste seas üle maailma levinud mäng, mille reeglid on lihtsad ja mitte ülearu piiravad- tuleb postitada viie päeva jooksul iga päev üks mustvalge foto ja anda väljakutse edasi. Pildid võivad olla nii vanad kui uued ja igaühe enda valida, kui palju ta pingutab. Koolis käimise, töö ja lastega tegelemise kõrvalt aega üle ei jää, seepärast olin rõõmus, kui Kaire käest osalemiskutse tuli, aga veidi murelik ka, ei tahtnud lati alt läbi joosta. Võtsin seda kui väljakutset mugavustsoonist välja astumiseks, sest tegelikult fotograafid ei tee iga päev selliseid pilte, mida saaks üles panna, vahepeal on ka päevi, kus üldse ei saa pilti teha, sest muud vajalikud toimetamised ja tegemised võtavad kogu aja. Enamik pilte on spetsiaalselt selleks otstarbeks tehtud, seeria viimane on pärit arhiivist. Nüüd takkajärgi vaatan, et  üldmulje võiks olla terviklikum ja oleks ikkagi pidanud pingutama ja veel ühel õhtul kaameraga linna peale pildistama minema, aga olgu siis nii, see on peegeldus viiest päevast minu eelmises nädalas.

portreefoto, portreefotograaf, perepilt, personal photo project

Pealkirjata, 25.11.2014

tänavafotograafia, street photography, personal photo project, fotograaf

Talveõhtu Tartus, 26.11.2014

Oli koolitusel Tartus kuigi ette oli teada, pildistamiseks palju võimalusi ei ole, võtsin eesmärgiks panna üles ikkagi samal päeval tehtud pilt.

Ühe pildi sellest olukorrast teha jõudsingi. Hetke pärast saabus juba rong ja olin koos paljude teistega ametis väljaselgitamisega, kas see sõidab Tallinnasse (silte vms vihjeid ei olnud). Lõpuks üks tunkedes ja kõrvarõngaga mees tuli ja ütles (ilma küsimata), et sõidab küll.

 

tänavafotograafia, street photography, personal photo project, fotograaf

Mütsimüüja, Raekoja plats, 27.11.2014.
See on peitepilt, leia pildilt inimene!

 

tänavafotograafia, street photography, personal photo project, fotograaf

Talveõhtu Tallinnas, 27.11.2014

 

tänavafotograafia, street photography, personal photo project, fotograaf

Vanakraamikaupmehed Tagadi laadal, kevad 2010. Magusaimad tehingud sünnivad laadale eelneval õhtul ja ööl, seepärast ka väsimus meeste nägudel.

Kaamera oli Yashicamat 124G.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

*